Candidoza vaginala

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Candidoza vaginala – Simptome si preventie

Candidoza vaginala este cauzata de diminuarea rolului de protectie al lactobacililor. Distrugerea florei de bacilli lactici cauzeaza majoritatea inflamatiilor ale vaginului. Aproximativ 75% dintre femeile adulte au macar o data in viata candidoza vaginala, conform statisticilor mentionate de Centers for Disease Control and Prevention.

Citeste ⇾

Candidoza vaginala – cauze si tratament

Candidoza vaginala se defineste drept infectie produsa de ciuperci. In cazul infectilor vaginale micotice tulpinile poarta denumirea stiintifica de Candida, iar tipul cel mai frecvent responsabil de vaginita micotica este Candida albicans. Se estimeaza ca aproximativ 20–50 % dintre femeile sanatoase vor dezvolta in timp candidoze vaginale. Vaginita este o inflamatie a vaginului. Vaginita este […]

Citeste ⇾