Alte articole

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Endometrioza afecteaza anual 15% dintre femei, fara ca acestea sa stie

Endometrioza este o boala progresiva, care afecteaza 10-15% din femei in timpul anilor de reproducere si a doua cea mai frecventa cauza a infertilititatii, 30% pana la 40% din femeile cu endometrioza fiind infertile.

Citeste ⇾

Recomandari alimentare pentru combaterea Sindromului Premenstrual (PMS)

Circa 80 % dintre femei sufera tulburari fizice si emotionale in perioada ciclului menstrual, cunoscute sub numele de Sindrom Premenstrual (PMS). Niciuna nu este considerata grava pentru a fi diagnosticata ca atare, astfel ca nu exista un tratament care sa contracareze toate problemele generate de aceste tulburari.

Citeste ⇾

Afectiuni prevenite prin medicul de familie la pacientele cu dizabilitati intelectuale

Pacientii cu dizabilitati pot infrunta, de multe ori, dificultatea in a accesa serviciile medicale, sociale sau educationale. Una dintre problemele semnalate de specialisti este accesul femeilor cu dizabilitati intelectuale la educatia sexuala sau la informatiile despre afectiunile relationate cu sistemul reproductiv feminin.

Citeste ⇾