Pacient roman suspectat de virusul Ebola internat la “Matei Bals”

11/08/2014

Pacient roman suspectat de virusul Ebola internat la “Matei Bals”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacient-roman-suspectat-de-virusul-ebola-internat-la-matei-bals/

poza ministerul sanatatiiUn roman de 51 de ani din Ploiesti intors la finalul lunii iulie din Nigeria este suspectat de infectarea cu virusul Ebola, dupa ce a acuzat simptome precum varsaturi si diaree. Dupa ce personalul medical de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a aflat ca barbatul tocmai se intorsese din Nigeria, s-a luat decizia ca pacientul sa fie transportat la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals”, Bucuresti.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel: Deocamdata nu se pune verdictul de Ebola

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului “Matei Bals” a declarat ca se vor face o serie de analize la “Matei Bals” si, in caz de suspiciune, se vor transmite probele in Germania, la Frankfurt, pentru a se confirma diagnosticul.

“Daca se ridica suspiciunea de Ebola, atunci va trebui sa trimitem proba in Germania, pentru ca acolo este singurul laborator pe Ebola la nivel de Europa. Raspunsul s-ar putea da intre trei zile și sapte zile. Calea de transmitere este numai prin contact direct cu fluide si produse de sange. Virusul nu se transmite pe cale aerogena. Deocamdata, nu se pune verdictul de Ebola. Se vor face investigatii, sunt o multime de boli asemanatoare ca simptomatologie”, a afirmat prof. dr. Streinu Cercel.

Familia pacientului a fost izolata la domiciliu

“In momentul de fata nu este o confirmare a infectiei cu Ebola la pacientul de la “Matei Bals””, a precizat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Cu toate acestea, familia pacientului, sotia sa si un baiat de 15 ani, au fost izolati la domiciliu. Nici unul dintre ei nu prezinta nici un simptom.

Anca Dobrescu, Seful Directiei de Sanatate Publica Prahova, a precizat ca la domiciliul pacientului suspectat de virusul Ebola a fost facuta o dezinfectie cu substante clorigene.

Reprezentantii DSP au precizat ca au fost luate toate masurile necesare pentru dezinfectia unitatilor sanitare in care a fost pacientul.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Echipe mobile de vaccinare in toate comunele din Romania

Peste 2.000 de persoane vaccinate anti-Covid in cabinetele medicilor de familie din Harghita

Proiect MS privind imbunatatirea metodologiei de supraveghere si raportare a infectiilor nosocomiale

Aproximativ 25% rata de acoperire vaccinala la nivel national

Studiu despre problemele de sanatate cu care se confrunta multi pacienti vindecati de Covid-19