Pacient diagnosticat cu botulism. In Romania nu exista serul antibotulinic

30/04/2015

Pacient diagnosticat cu botulism. In Romania nu exista serul antibotulinic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacient-diagnosticat-cu-botulism-in-romania-nu-exista-serul-antibotulinic/

Un barbat in varsta de 71 de ani se afla internat in stare grava pe Sectia de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Suceava dupa ce a fost dignosticat cu botulism

Reprezentantii Suceava au afirmat ca barbatul s-a simtit rau de cateva zile, asta dupa ce a consumat alimente precum macrou marinat, dar si carnati preparati in casa de cateva luni.

Medicii si reprezenatntii DSP spun ca situatia bolnavului este una grava, avand in vedere ca serul antibotulinic care ar putea sa salveze viata acestuia nu se gaseste deloc in Romania si nici in tarile invecinate.

”Marea problema la nivel national este lipsa serului antibotulinic, singurul medicament care poate salva viata bolnavului”, a declarat Catalina Zorescu, director executiv DSP Suceava, conform Agerpres.

Botulismul este o afectiune rara, grava, cauzata de o toxina produsa de o bacterie numita Clostridium botulinum, toxina care se numara printre cele mai puternice otravuri cunoscute.

Tot conducucerea DSP Suceava a facut un apel la populatie sa aiba grija la modul de sterilizare si pastrare a alimentelor preparate in casa.

In anul 2014, tot in aceasta zona, un barbat a murit de botulism dupa ce a consumat o conserva de peste.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi