Pachetul de servicii medicale de baza nu exclude boli tratate prin spitalizare

03/10/2013

Pachetul de servicii medicale de baza nu exclude boli tratate prin spitalizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pachetul-de-servicii-medicale-de-baza-nu-exclude-boli-tratate-prin-spitalizare/

poza ministerul sanatatiiPachetul de servicii medicale de baza nu include o lista de boli pentru care pacientii nu se pot interna in spital, conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii. Pacientii se pot interna pentru orice boala care le pune in pericol sanatatea.

Pachetul de baza nu schimba tipurile de servicii incluse

Lista de servicii medicale la care pacientii vor avea acces prin pachetul de servicii medicale de baza ramane aceeasi, conform ministerului Sanatatii.

Cu toate acestea, se precizeaza in comunicatul citat ca o serie de cazuri pentru care s-a solicitat internare ar putea fi rezolvate in afara spitalizarii continue.

Pachetul de baza nu schimba tipurile de servicii medicale care se acorda, ci spune clar unde si cum se acorda ele, directionand pacientul. In momentul de fata, potrivit datelor existente, o parte semnificativa dintre cazurile internate in unitatile sanitare cu paturi ar putea fi rezolvate in afara spitalizarii continue, iar numarul internarilor nejustificate, care inseamna consum de resurse, este unul ridicat”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Reducerea internarilor nejustificate in spitale

Ministerul Sanatatii precizeaza ca exista o lista de afectiuni specificate in pachetul de baza care nu necesita internare continua.

In acest fel, ministerul urmareste sa reduca internarile nejustificate in spitale prin tratarea afectiunilor in ambulatoriu. In aceasta lista, sunt afectiuni care nu prezinta complicatii si comorbitati.

In comunicatul de presa, ministerul Sanatatii subliniaza ca pacientii nu trebuie sa se ingrijoreze ca nu se vor mai putea interna in spital pentru anumite boli.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: