Osteoporoza, a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate

13/10/2011

Osteoporoza, a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/osteoporoza-a-treia-cauza-de-mortalitate-in-tarile-civilizate/

Potrivit statisticilor, osteoporoza este a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate. Practic, aceasta boala a ajuns sa afecteze peste 200 de milioane de oameni la nivel mondial si aproximativ 12% din populatia Europei.

Preventia este astfel mai mult decat importanta, avand in vedere faptul ca 90% dintre femei ajung sa se confrunte cu boala.

20 octombrie, Ziua Mondiala impotriva osteoporozei

In acest context, reprezentantii retelei private de sanatate Regina Maria atrag atentia asupra incidentei crescute a acestei boli si a efectelor sale negative. A fost initiata astfel campania “Multumesc, mama!”. Totodata, campania este realizata si cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei care este sarbatorita pe 20 octombrie.

“Osteoporoza este maladia silentioasa deoarece, de obicei, diagnosticul se pune tardiv, atunci cand apar complicatii: fracturile vertebrale si de sold. Aceasta boala, in 80% din cazuri, apare post menopauza, de unde si concluzia ca toate femeile dupa menopauza ar trebui sa-si faca teste screening pentru diagnosticare. Exista doua tipuri de teste: teste screening care se refera la ultrasonografia calcaneana sau falangeana si test de diagnostic care se refera la DEXA, care stabileste diagnosticul de osteoporoza inainte de aparitia complicatiilor”, a declarat dr. Magda Parvu, medic primar pe reumatologie in cadrul retelei private.

Tratamentul pentru aceasta boala dureaza 12 luni si consta in cateva etape in care monitorizarea permanenta a pacientei este esentiala.

Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: