Ordin MS: Probele prelevate pentru depistarea Covid-19, prelucrate in maxim 24 de ore

14/05/2020

Ordin MS: Probele prelevate pentru depistarea Covid-19, prelucrate in maxim 24 de ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ordin-ms-probele-prelevate-pentru-depistarea-covid-19-prelucrate-in-maxim-24-de-ore/

Potrivit unui Ordin al Ministerului Sanatatii publicat, joi, 14 mai, in Monitorul Oficial, Institutul National de Sanatate Publica (INSP) coordoneaza si monitorizeaza, la nivel national, intreaga activitate de prelevare de probe si testare pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, colecteaza toate datele despre rezultatele probelor, fiind singura institutie abilitata sa raporteze datele oficiale Ministerului Sanatatii si altor autoritati nationale si internationale.

Directiile de sanatate publica organizeaza recoltarea si transportul probelor prelevate la unitatile sanitare sau in alte locatii si testarea acestora de catre unitatile de specialitate care realizeaza testarea RT – PCR pentru diagnosticul de sindrom respirator acut sever cu noul coronavirus.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Si, tot potrivit Ordinului MS, DSP-urile se vor adresa prioritar catre cea mai apropiata unitate de specialitate care realizeaza testarea RT – PCR, pe care o contacteaza cu celeritate in vederea trimiterii probelor, a mai stabilit Ministerul Sanatatii.

In situatia in care unitate respectiva nu are capacitate de testare, DSP va contacta INSP pentru redirectionarea catre  alta unitate de specialitate, astfel incat toate probele prelevate sa fie prelucrate in maxim 24 de ore.

Etichete: testare coronavirus, teste covid-19, unitati testare coronavirus, insp, dsp

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii