Orban: Trebuie sa crestem atractivitatea specializarii de medic de familie

06/11/2020
Orban: Trebuie sa crestem atractivitatea specializarii de medic de familie

Orban: Trebuie sa crestem atractivitatea specializarii de medic de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-trebuie-sa-crestem-atractivitatea-specializarii-de-medic-de-familie/

Premierul Ludovic Orban este de parere ca in urmatorii ani vor ramane zone fara medici de familie dupa pensionarea acestora si spune ca trebuie crescuta atractivitatea acestei specializari prin diferite masuri.

“Trebuie sa crestem atractivitatea acestei specializari de medic de familie prin imbunatatirea conditiilor contractului cu Casa de Asigurari, prin programe de inzestrare a cabinetelor medicilor de familie, prin sisteme de sustinere a medicilor de familie din urbanul mic sau din rural unde nu exista. Sa stiti ca si in perioada interbelica in Romania a existat aceasta problema si s-au gasit solutii. Sigur ca aceasta este o politica pe termen mediu si nu poate fi realizata imediat, pentru ca realitatea este ca in momentul de fata medicina de familie nu este foarte atractiva pentru multi dintre tinerii care intra in rezidentiat sau dau examenul la finalul perioadei de rezidentiat”, a declarat premierul Romaniei, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Potrivit demnitarului, cat mai multi absolventi trebuie stimulati sa se indrepte catre medicina de familie, insa pana atunci s-a decis sa finanteze din fonduri europene 1.000 de asistenti comunitari, ‘un fel de asistenti medicali’.

“Trebuie sa crestem aceasta atractivitate pentru medicii de familie, sa dam niste stimulente care sa determine cat mai multi absolventi sa se indrepte in aceasta directie. Acesta este un program care trebuie aplicat pe o perioada de 3-6 ani de zile. Oricum noi am luat decizia sa finantam din fonduri europene 1.000 de asistenti comunitari, un fel de asistenti medicali care fie sa sprijine activitatea medicilor de familie, iar in cazul in care nu exista medici de familie sa indeplineasca acolo anumite functii la nevoie”, a mai precizat premierul Orban potrivit sursei citate.

Etichete: medici de familie, contract cadru medici de familie, stimulente medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

6 Comentarii

 1. CIPLEA MIHAELA-DOINITA says:

  Propuneri de crestere a atractivitatii pentru medicii de familie
  mentinerea unui program SIUI nefunctional, care saboteaza activitatea cabinetului, incurajeaza munca pro bono din partea medicului.
  impunerea unor contracte fara negociere, , ca doar e vorba de profesie liberala,
  cat mai multe sanctiuni si obligatii pentru acesti prestatori de servicii.
  Si lista poate continua…

 2. anonim says:

  E paralel cu subiectul, practic confunda specializarea de medicinde familie cu asistenta socială,.. arată că este dezinformat de consilierii săi sau de ministrul sănătății…

 3. Stoica Gheorghita says:

  Foarte stimulativa inițiativa: medic de familie= asistent comunitar Daca nu e unul ,e bun celălalt ,costa mai puțin.Cat de nemernic poate fi ,și colegii sunt “liberali”.Proiecte ptr cei care vin după noi ,că noi ne am descurcat cum am putut ,sa facem medicina de calitate și vom avea și pensii de mizerie că ptr noi nu au fost niciodată bani.

 4. David says:

  Cum sa creasca atractivitatea catre MF cand un absolvent de rezidentiat pe MF nu-si poate deschide cabinet daca nu are minim 800 de pacienti pe lista??De unde sa faca rost de pacienti?Sunt multi care ar fi puttu sa-si deschida cabinet darn-au facut-o pentru ca nu aveua cei 800 de pacienti.Eliminati aceasta conditionare absurda si discriminatorie ce atenteaza la dreptul de a munci.Poate atunci va creste numarul de MF.

 5. Ionel says:

  AI DREPTATE DRAGA ORBANE.LA CLUJ SCUMPUL TAU PRIETEN ALIN TISE A MARIT CHIRIILE PT CANINETELE MEDICILOR DE FAMILIE IAR BOC A DUBLAT IMPOZITELE PE CABINETE
  SA VA IERTE DUMNEZEU!!

 6. Cora says:

  Atractivitate? Nu se dau examene si se vand cabinetele cu 30- 80 de mii de euro. Ce e atractiv pentru un tanar?Au si multa birocratie.. dar preturile si lipsa de competenta data de lipsa de concurenta.. nu e nimic atractiv in a avea mama bani sa iti cumpere cabinet. Si oricum, ala cu bani nu face asta ..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: