Orban spune ca raspunsul la problema lipsei de personal medical este detasarea cadrelor

28/07/2020

Orban spune ca raspunsul la problema lipsei de personal medical este detasarea cadrelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-spune-ca-raspunsul-la-problema-lipsei-de-personal-medical-este-detasarea-cadrelor/

Premierul Ludovic Orban a declarat, vizavi de problema lipsei de personal medical, ca autoritatile vor putea utiliza instrumentul legal al detasarii cadrelor medicale in unitatile sanitare Covid.

“Stiti raspunsul, e detasarea. Detasarea cadrelor medicale care sunt in alte entitati, de exemplu, pentru Directiile de Sanatate Publica avem nevoie de medici generalisti, de medici infectionisti, de medici si asistente medicale care sa se implice in derularea tuturor activitatilor DSP-urilor. De asemenea, in special in spitalele COVID, in sectiile exterioare care sunt destinate tratarii pacientilor cu forme usoare avem nevoie de cadre medicale. Noi am apelat la voluntariat, aici, raspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul asteptarilor si, ca atare, vom utiliza instrumentul legal al detasarii”, a declarat Ludovic Orban, intr-o declaratie publica la Ministerul Sanatatii.

Marti, au avut loc discutii cu sindicalistii din Sanatate, unde s-a abordat si tema sporurilor salariale pentru anumite categorii de personal medical care lucreaza in sectiile de terapie intensiva.

Etichete: lipsa personal medical, detasare cadre medicale, detasare personal medical spitale covid, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: