Orban spune ca este gresita interpretarea conform careia bugetarii ar putea beneficia cu prioritate de vaccinul anti-Covid

18/11/2020
Orban spune ca este gresita interpretarea conform careia bugetarii ar putea beneficia cu prioritate de vaccinul anti-Covid

Orban spune ca este gresita interpretarea conform careia bugetarii ar putea beneficia cu prioritate de vaccinul anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-spune-ca-este-gresita-interpretarea-conform-careia-bugetarii-ar-putea-beneficia-cu-prioritate-de-vaccinul-anti-covid/

Premierul Ludovic Orban da asigurari ca este gresita interpretarea conform careia angajatii din sectorul public ar putea beneficia cu prioritate de vaccinul anti-Covid si subliniaza ca strategia de vaccinare va respecta recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Demnitarul a facut afirmatiile in contextul in care in institutiile publice a circulat un document care centralizeaza numele functionarilor care doresc sa se vaccineze.

El a apreciat ca circulara a fost initiata ‘probabil’ pentru a vedea care este procentul de persoane care doresc sa se vaccineze.

“Am vazut interpretarea. Este gresita interpretarea. Probabil a fost o incercare, sa vada, ca un test, cam care e procentul de oameni care ar accepta sa se vaccineze. Nu exista nicio prioritizare, alta decat prioritizarea care a fost anuntata de presedintele Romaniei si care va fi baza strategiei de vaccinare. Strategia noastra de vaccinare va fi in conformitate cu toate recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu bunele practici de la nivel european, cu recomandarile institutiei care coordoneaza procesul de vaccinare la nivel european. De ce trebuie sa existe o strategie de vaccinare si, mai ales, o ordine de prioritati? Pentru ca vor veni cantitati de vaccin in mai multe etape si atunci va exista o prioritizare”, a adeclarat prim-ministrul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Totodata, demnitarul a adaugat ca bugetarii care lucreaza cu publicul nu reprezinta o prioritate, in ansamblul lor.

“Nu sunt o prioritate. Eu nu imi dau cu parerea. Aici sunt niste reguli, pe baza carora se fac ordinele de prioritati. Din punctul meu de vedere, angajatii in sectorul public nu reprezinta o prioritate. Pot, in anumite sectoare cheie, anumiti angajati din sectoare vitale ale economiei – sa fie necesara vaccinarea lor. Dar nu in cazul tuturor angajatilor din sectorul public”, a mai precizat Orban potrivit sursei citate.

De altfel, seful Executivului a subliniat ca ordinea de prioritati a fost anuntata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid romania, prioritati vaccinare covid, ludovic orban

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: