Orban spune ca este gresita interpretarea conform careia bugetarii ar putea beneficia cu prioritate de vaccinul anti-Covid

18/11/2020

Orban spune ca este gresita interpretarea conform careia bugetarii ar putea beneficia cu prioritate de vaccinul anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-spune-ca-este-gresita-interpretarea-conform-careia-bugetarii-ar-putea-beneficia-cu-prioritate-de-vaccinul-anti-covid/

Premierul Ludovic Orban da asigurari ca este gresita interpretarea conform careia angajatii din sectorul public ar putea beneficia cu prioritate de vaccinul anti-Covid si subliniaza ca strategia de vaccinare va respecta recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Demnitarul a facut afirmatiile in contextul in care in institutiile publice a circulat un document care centralizeaza numele functionarilor care doresc sa se vaccineze.

El a apreciat ca circulara a fost initiata ‘probabil’ pentru a vedea care este procentul de persoane care doresc sa se vaccineze.

“Am vazut interpretarea. Este gresita interpretarea. Probabil a fost o incercare, sa vada, ca un test, cam care e procentul de oameni care ar accepta sa se vaccineze. Nu exista nicio prioritizare, alta decat prioritizarea care a fost anuntata de presedintele Romaniei si care va fi baza strategiei de vaccinare. Strategia noastra de vaccinare va fi in conformitate cu toate recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu bunele practici de la nivel european, cu recomandarile institutiei care coordoneaza procesul de vaccinare la nivel european. De ce trebuie sa existe o strategie de vaccinare si, mai ales, o ordine de prioritati? Pentru ca vor veni cantitati de vaccin in mai multe etape si atunci va exista o prioritizare”, a adeclarat prim-ministrul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Totodata, demnitarul a adaugat ca bugetarii care lucreaza cu publicul nu reprezinta o prioritate, in ansamblul lor.

“Nu sunt o prioritate. Eu nu imi dau cu parerea. Aici sunt niste reguli, pe baza carora se fac ordinele de prioritati. Din punctul meu de vedere, angajatii in sectorul public nu reprezinta o prioritate. Pot, in anumite sectoare cheie, anumiti angajati din sectoare vitale ale economiei – sa fie necesara vaccinarea lor. Dar nu in cazul tuturor angajatilor din sectorul public”, a mai precizat Orban potrivit sursei citate.

De altfel, seful Executivului a subliniat ca ordinea de prioritati a fost anuntata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid romania, prioritati vaccinare covid, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID