Orban: Sa fim mai pro-activi, sa contracaram absurditatile din campaniile antivaccinistilor

02/06/2020

Orban: Sa fim mai pro-activi, sa contracaram absurditatile din campaniile antivaccinistilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-sa-fim-mai-pro-activi-sa-contracaram-absurditatile-din-campaniile-antivaccinistilor/

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti, ca este un sustinator al vaccinarii ca ‘instrument de lupta impotriva bolii’. El a adaugat ca autoritatile ar trebui sa fie pro-active, sa deruleze informari pentru a contracara ‘absurditatile’ si ‘aberatiile’ din campaniile antivaccinare.

“Pozitia mea e clara: sunt un sustinator al vaccinului. Aici, in schimb, ar trebui sa fim si noi mai pro-activi, sa derulam campanii in care sa contracaram toate absurditatile si toate aberatiile pe care le-am auzit in campaniile – pe care nu stiu cine le finanteaza, va spun sincer, nu pot sa imi dau seama cine le finanteaza, dar e clar ca sunt finantate – campaniile antivaccinistilor, care, in mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care este aplicata nu numai in Romania, ci este prezenta in mai multe tari europene si care, in mare parte, cred ca isi are izvorul in afara Europei, mai inspre est”, a afirmat premierul Ludovic Orban intr-o dezbatere online, citat de Agerpres.

Continut educational:

Demnitarul a mai precizat ca Guvernul ia in calcul, pentru toamna, punerea la dispozitie a 3-4 milioane de doze de vaccin antigripal pentru populatie.

“Eu sunt categoric in favoarea vaccinului. El este fundamental un instrument de lupta impotriva bolii. Si acum, de exemplu, noi cautam vaccin antiCOVID. Sigur, cautam si tratament, dar cautam vaccin antiCOVID. In gandirea pe care o avem pentru toamna, cand se estimeaza o revenire a epidemiei, ne gandim sa facem o vaccinare antigripa pe scara larga, la 3.000.000 – 4.000.000, cate doze de vaccin reusim sa adunam, ca un mijloc de a simplifica – sa spun – ca daca iti vine un caz care e vaccinat antigripa, care are simptome de gripa, mai mult ca sigur e COVID. Vaccinul este extrem de important. Reactia noastra trebuie sa fie campanii inteligente in care sa convingem”, a mai spus Ludovic Orban.

Etichete: vaccinare, vaccin antigripal, vaccin gripal, vaccinare antigripala 2020, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: