Orban, dupa intalnirea cu sindicatele din Sanatate: Suntem deschisi unei cresteri a salariilor la nivelul anului 2022

28/07/2020

Orban, dupa intalnirea cu sindicatele din Sanatate: Suntem deschisi unei cresteri a salariilor la nivelul anului 2022

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-dupa-intalnirea-cu-sindicatele-din-sanatate-suntem-deschisi-unei-cresteri-a-salariilor-la-nivelul-anului-2022/

Premierul Romaniei, Ludovic Orban si ministrul Sanatatii, Nelu Tatar, in cursul zilei de marti, o serie de intalniri cu reprezentantii sindicatelor din Sanatate, respectiv Federatia “Sanitas” si Federatia „Solidaritatea Sanitara” din Romania.

In timpul intalnirii au fost discutate teme de interes pentru sistemul sanitar in noul context precum adaptarea conditiilor de munca la situatia epidemiologica actuala, identificarea solutiilor pentru corectarea unor neechitati salariale pentru anumite categorii din cadrul personalului sanitar, acordarea stimulentului de risc, dar si a sporurilor pentru personalul medical, potrivit unui comunicat MS.

Conform sursei citate, reprezentantii Guvernului Romaniei au subliniat faptul ca dialogul social reprezinta o prioritate pentru actuala echipa.

“In aceasta perioada, se lucreaza la un act normativ care sa permita o crestere salariala in cadrul directiilor de sanatate publica. Mai mult, se cauta solutii pentru cresterea plafonului ce vizeaza numarul de ore suplimentare si s-a convenit stabilirea unui cadru care sa prevada purtarea combinezonului fara pauza pentru o perioada de maxim 3 ore.”, se precizeaza in comunicatul citat.

“Fiecare a abordat problemele din propria sa perspectiva. Pentru mine prioritara este asigurarea resurselor umane pentru functionarea sistemului de sanatate si pentru a trata pacientii. Exista mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de cresterea in avans, in baza salarizarii (sunt infirmieri, brancardieri, personal TESA care nu au beneficiat). O sa facem o analiza de impact si in masura in care vom avem resurse suntem deschisi unei cresteri a salariilor la nivelul anului 2022. In cazul sporturilor de risc nu exista alta entitate decat managementul unei institutii sanitare care decide ce angajati au interactionat cu bolnavi sau suspecti COVID”, a declarat si premierul Ludovoc Orban.

Etichete: cresteri salariale sanatate, sporuri cadre medicale, personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: