Orban, despre mastile pentru persoane vulnerabile: Rezilierea contractului daca luni nu se livreaza produsele

24/08/2020

Orban, despre mastile pentru persoane vulnerabile: Rezilierea contractului daca luni nu se livreaza produsele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-despre-mastile-pentru-persoanele-vulnerabile-rezilierea-contractului-daca-luni-nu-se-livreaza-produsele/

Premierul Ludovic Orban a declarat, vizavi de licitatia pentru mastile destinate persoanelor vulnerabile, ca va fi reziliat contractul daca cei care au castigat nu livreaza luni produsele.

Seful Executivului a explicat ca licitatia a fost contestata de trei firme, atat la CNSC, cat si in instanta, contestatiile au fost respinse si ulterior s-a trecut la semnarea contractului-cadru, apoi a celui subsecvent cu castigatorul.

“Castigatorul licitatiei avea obligatia ca, in termen de cinci zile, sa depuna scrisoare de garantie, urmand sa inceapa cele sapte zile de derulare a contractului. Suntem in situatia in care castigatorul licitatiei nu a depus in termenul de cinci zile, crezand ca beneficiaza de clauza de remediere care este inclusa in contractul respectiv. Saptamana urmatoare, Ministerul Sanatatii va lua o decizie care e foarte clara – rezilierea contractului in cazul in care luni nu vin cu mastile cei care au castigat licitatia si trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra mastile prevazute in contract. (…) Am convingerea ca Ministerul Sanatatii va finaliza licitatia si mastile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevazut banii respectivi si i-am alocat din Fondul de rezerva al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, el a reamintit despre faptul ca obiectivul Guvernului este acela de a asigura cele mai bune conditii pentru inceperea anului scolar, mentionand ca Executivul va aloca 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autoritatilor locale si unitatilor scolare pentru pregatirea anului scolar.

Etichete: masti persoane vulnerabile, masti de protectie, masti sanitare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID