Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

18/05/2021
Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/optimizarea-platformei-de-vaccinare-pentru-optiunea-de-programare-a-copiilor-din-grupa-12-15-ani/

Potrivit responsabililor cu campania de vaccinare anti-Covid, in prezent, se lucreaza la optimizarea platformei informatice, astfel incat aceasta sa permita programarea la vaccinare a copiilor din grupa 12 – 15 ani, dupa ce vaccinul Pfizer va fi autorizat si in Romania pentru aceasta grupa de varsta.

“In perspectiva autorizarii vaccinului de la compania Pfizer pentru grupa de varsta 12 – 15 ani, deja se lucreaza cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei ca sa permita programarea copiilor prin contul parintilor. Un alt lucru care probabil va fi deja gata, pana la finalul acestei saptamani, cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, posibilitatea de programare in platforma in centrele de vaccinare care vor avea vaccin de la compania Johnson&Johnson. Stim ca schema de vaccinare este pentru o singura doza, platforma in momentul de fata fiind optimizata sa aloce doza de rapel, asa incat trebuie facute aceste modificari din punct de vedere tehnic si deja incep sa fie active”, a declarat medicul Valeriu Gheoghita, seful CNCAV.

Potrivit medicului militar, la nivel national sunt active 987 de centre de vaccinare, cu toate cele 4 tipuri de vaccinuri, pentru toate grupele de varsta.

De asemenea, el a mai precizat ca urmeaza sa fie infiintate si centre de vaccinare anti-COVID in punctele de frontiera.

Etichete: programare vaccinare anti-covid copii, platforma programare vaccinare, vaccinare adolescenti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: