Operatii de reconstructie mamara la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea

13/01/2015

Operatii de reconstructie mamara la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatii-de-reconstructie-mamara-la-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-oradea/

transplantMedicii de familie sunt rugati sa-si informeze pacientele care sufera sau au suferit de cancer la san despre posibilitatea de a beneficia de interventiile de reconstructie mamara.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Oradea se pot face operatii de reconstructie mamara la pacientele care au avut cancer de san.

Anuntul a fost facut printr-un printr-un comunicat de presa emis de conducerea institutiei medicale.

Potrivit managerului dr. Gheorghe Carp, interventia se face prin includerea pacientelor in Programul National de Reconstructie Mamara, care beneficiaza gratuit de proteza mamara si/sau expandor tisular in functie de particularitatile fiecarui caz in parte.
Interventia chirurgicala se desfasoara in cadrul sectiei de Chirurgie Plastica a SCJU, de o echipa chirurgicala complexa.

“Rugam medicii de familie sa-si informeze pacientele care sufera sau au suferit de cancer mamar despre existenta acestui program si despre importanta reconstructiei mamare care amelioreaza atat fizic cat si psihic viata bolnavelor de aceasta maladie”,  scrie in comunicat, dat publicitatii si de Agerpres.

Astfel, pacientele care s-au vindecat sau care sunt in ultimele etape de tratament oncologic sunt invitate cu bilet de trimitere de la medicul de familie in Policlinica Spitalului Judetean pentru o consultatie preliminara in vederea aprecierii posibilitatilor de reconstructie mamara.

Programul de reconstructie mamara dupa afectiuni oncologice prin endoprotezare, demarat in anul 2014, asigura finantarea acestor interventii pentru un numar de 800 de bolnave, costul mediu/bolnava fiind de 3.150 lei. Unitatile care deruleaza programul sunt spitalele din Bucuresti, Cluj, Brasov, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Targu Mures, Iasi si Timisoara.

3 Comentarii

  1. Musan Gabriela says:

    Bună ziua,am 49 de ani sunt din Sibiu,in urma bolii am mastectomie bilaterală,am pus proteze(silicoane)dar din pacate este o operație nereușită implanturile arată groaznic au forma schimbată sunt chiar foarte urite.doresc sa le schimb. Dar din pacate nu-mi pot permite din nou sa le plătesc.As dori sa stiu daca ma incadrez in acest program gratuit. Mulțumesc mult.

  2. MARIA DRAGAN -BOGILDEA says:

    In anul 2000 am suferit de cancer mamar stang operat , prinextirpare totala. Far parte din fundatia Amazoane Bistritene , de unde imi procur protezele si sutienul special. Daca s-ar putea mi-as dori si eu o reconstructie mamara, daca se poate face gratuit. Sunt din jud. Bistrita- Nasaud , com. Sieut si am 50 de ani.Astept raspunsul d-voastra pe e-mail.

  3. BUZGAU LUCIA says:

    buna seara as dori sa stiu daca as putea face reconstuructia mamara si daca am la activ si alte boli cum ar fii diabetul de gr. 2 insulino necesitant sau am si hepatitaC dar care este vindecata facand in 2006-2007 tratamentul cu interferon ???????? VA ROG SA-MI DATI UN RASPUNS CA SA STIU DACA ARE ROST SA MERG PE LA DV. PT. PROGRAMARE !!!!!!!!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: