Operatii amanate din cauza lipsei de sange

20/02/2017

Operatii amanate din cauza lipsei de sange

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatii-amanate-cauza-lipsei-de-sange/

sange-min

Zeci de operatii din judetul Dolj au fost amanate din lipsa de sange. Aici, medicii intervin doar in cazul urgentelor, iar bolnavii cronici sunt lasati sa astepte. Totul se intampla din cauza ca numarul donatorilor scade la o luna la alta.

In prezent, trei sferturi dintre cei care doneaza sange in Craiova au pe cineva drag pe patul de spital, spun reprezentantii centrului, care atrag atentia ca nu mai au stocuri.

Mai grav este ca aceeasi problema o au si alte centre de transfuzii din tara asa ca nu pot lua din alta parte decat in situatii urgente.

“Ieri au fost in jur de 100-150 de solicitari. Donatori au fost doar 42 de persoane”, a explicat Daniel Selaru, asistent la Centrul Regional de Transfuzii Craiova, potrivit Digi24.

“Ca prezentare noi avem multi. Avem peste o suta, insa nu toti indeplinesc conditiile de donare. Si atunci am avut zile cu 75 de donatori acceptati, dar si zile cu 30 sau 28”, a adaugat Adriana Turculeana, directoarea Centrului Regional de Transfuzii Craiova, conform sursei mentionate.

In aceste conditii, bolnavii cronici sunt amanati chiar si cateva zile.

“In momentul in care avem stocurile suficiente abia atunci intram pentru ca abia atunci pacientul este in siguranta pentru a fi operat”, a adaugat chirurgul Laurentiu Mogoanta, tot conform Digi24.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: