Stiri medicale

Operatie in premiera in Romania

Data ultimei actualizari: 05/09/2014

poza operatieIn Romania se va realiza prima implantare bilaterala cu noul implant „Cochlear Nucleus Profile Series”. Interventia va avea loc luni, 8 septembrie, incepand cu ora 9:00, la Spitalul Clinic de Urgente „M.S. Curie” din capitala.

Pacientul, un baietel de 3 ani

La inceputul saptamanii viitoare, la Bucuresti, la Spitalul „M.S. Curie”, se va face o operatie in premiera pentru tara noastra.

Pacientul caruia i se va efectua un  implant bilateral este un baietel de 3 ani din Giurgiu, pe nume Patrick.

La varsta de un an si cateva luni, baietelul a fost diagnosticat cu hipoacuzie bilaterala neurosenzoriala profunda, astfel ca de atunci, tot ceea ce parintii lui isi doresc este ca el sa poata fi un copil normal.

“Auzul natural este un auz binaural. In cazul micutului Patrick este un imens noroc ca exista posibilitatea de a-i face implantarea bilaterala simultan, procedura chirurgicala care il va ajuta sa auda mai bine in medii cu zgomot si sa sesizeze mai bine sursele sonore in spatiu” , a declarant dr. Alexandra Neagu, medic primar ORL de  competenta audiologie, citata de www.televiziunea-medicala.ro

 Interventie realizata de medici de top

Echipa de medici care va realiza interventia va fi condusa de Conf. Dr. Gheorghe Dan Cristian, cofochirurg, seful sectiei ORL din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, din aceasta facand parte si Dr. Alexandra Neagu, medic primar ORL.

Dupa terminarea interventiei, medicii vor oferi informatii si detalii privind modul cum a decurs operatia.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.