Operatie in premiera la Baia Mare

10/03/2017

Operatie in premiera la Baia Mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-in-premiera/

OPERATIE-PREMIERE-BAIA-MARE

Medicii sectiei de Chirurgie Vasculara din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din municipiul Baia Mare vor monta in premiera nationala un dispozitiv pe o artera dilatata la un pacient in varsta de 76 de ani.

Aceste gen de interventii chirugicale se efectueaza de obicei in centrele universitare, insa SJU Baia Mare detine o echipa tanara de medici bine pregatiti in domeniu, scrie intr-un comunicat al institutiei postat pe reteaua sa de socializare.

“Spitalul Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare marcheaza o noua premiera la nivel national, prin montarea unui dispozitiv care nu a mai fost folosit la operatiile efectuate in tara noastra. Este vorba despre o interventie chirurgicala la un pacient de 76 de ani, cu inima foarte slabita, la care i se va monta, in cadrul operatiei de vineri, (10 martie 2017), un device (endoproteza) pe artera inimii. Fiind prima interventie din Romania la care se foloseste acest dispozitiv, un profesor doctor din Grecia va veni sa supervizeze operatia chirurgical”, se precizeaza in comunicatul SJU Baia Mare.

Interventia chirurgicala va fi realizata de echipa de medici baimareni, respectiv doctor Alin Hinsa, medicul primar coordonator al Sectiei de Chirurgie Vasculara si doctorul Ciprian Pop din acelasi compartiment, de medicul interventionist Dan Filip. Anestezia va fi asigurata de doctor Adriana Stoicovici.

Conform informatiilor oferite de chirurgii Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, care vor face prima operatie din Romania cu acest dispozitiv, stentul in valoare de 10.000 de euro se monteaza pe artera slabita a pacientului, iar interventia va dura, potrivit estimarilor, cateva ore, relateaza si Agerpres.

In ceea ce priveste prezenta medicului din Grecia, care a ajuns in Baia Mare in cursul diminetii de vineri, el a acceptat sa asiste echipa baimareana de medici in mod voluntar.

Sursa Foto: Spitalul Judetean de Urgenta “Dr Constantin Opris” Baia -Mare

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: