Operatie in premiera mondiala de implant de urechi

23/05/2017

Operatie in premiera mondiala de implant de urechi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-in-premiera-mondiala-de-implant-de-urechi/

O echipa de medici turci i-a implantat unui tanar o pereche de urechi realizate din cartilagiu prelevat de mama pacientului, aceasta fiind prima operatie de acest tip din lume.

Potrivit EFE, pacientul in varsta de 22 de ani suferea de anotie, o malformatie congenitala care impiedica dezvoltarea urechilor si a fost operat fara succes de 11 ori, in interventii in care s-a incercat sa se reconstituie organul utilizand propriul cartilagiu.

In final, o echipa de medici de la Facultatea de Medicina din Universitatea Gaziantep (sud-estul Turciei) a utilizat cartilagiu prelevat din coasta mamei pacientului pentru a-i reconstitui urechile, scrie si Agerpres.

“Este prima operatie in care s-au creat urechi folosind tesut de cartilagiu de la alta persoana. Am realizat toate aceste operatii la Facultatea de Medicina din Universitatea Gaziantep si suntem mandri. Aceasta operatie va deschise drumul spre alte cazuri”, a declarat medicul chirurg Mehmet Mutaf, unul dintre participantii la operatie, citat de sursele mentionate.

Initial, medicii au transplantat o mica parte din cartilagiul mamei pe pieptul fiului pentru a verifica tesutul strain este acceptat de corp, iar dupa un an s-a realizat interventia de implantare a urechilor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer