Operatie de transplant de os, la Sibiu, dupa un deceniu

10/05/2019

Operatie de transplant de os, la Sibiu, dupa un deceniu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-de-transplant-de-os-la-sibiu-dupa-un-deceniu/

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu a avut loc o interventie chirurgicala ce a necesitat transplant de os. Aceasta este pentru prima data, dupa zece ani, cand se face un transplant de os intr-un spital public din Sibiu.

“In cadrul Sectiei Clinice de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a avut loc o interventie chirurgicala deosebit de complexa: artrodeza de genunchi fixata cu tija centromedulara blocata, care a necesitat un transplant osos. Interventia, care a durat mai multe ore, a fost realizata de o echipa condusa de catre Conf. Dr. Mihai Roman si care i-a avut in componenta pe Dr. Bocea Bogdan, Dr. Ispas Teofil, Dr. Braniste Alexandru, Asist Presecan Mioara, As. Arcas Sorin. Echipa de anestezie a fost constituita din Dr. Anca Sorea, Dr. Cotor Simona si As. Claudia Marcutiu”, scrie in comunicatul remis vineri.

Operatia a fost una dificila, iar pacienta va avea nevoie de o perioada indelungata de recuperare. 

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Piciorul diabetic

“A fost o operatie extrem de complexa, care a solicitat la maxim echipa chirurgicala. Am operat o femeie cu un context medical mai aparte, care a prezentat un defect osos important la nivelul genunchiului, dupa cateva interventii chirurgicale/traumatisme din trecut. Interventia, care a necesitat o pregatire preoperatorie foarte buna, atat medicala cat si administrativa, a decurs foarte bine. Ea reprezinta insa doar o prima etapa in vindecarea pacientei. Urmeaza o faza postoperatorie dificila si apoi o recuperare lunga care, speram noi, se va incheia cu un rezultat pozitiv pentru pacienta noastra”, a declarat Mihai Roman, coordonatorul echipei medicale care a realizat interventia.

El a mai precizat ca prin aceasta operatie, Sibiul a fost pus pe harta centrelor de transplant osos din Romania. Interventia chirurgicala a fost realizatat de o echipa formata din sase medici si doua asistente medicale.

Etichete: transplant de os, operatie, spital sibiu, medici ortopedie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU