Operatie de transplant de os, la Sibiu, dupa un deceniu

10/05/2019

Operatie de transplant de os, la Sibiu, dupa un deceniu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-de-transplant-de-os-la-sibiu-dupa-un-deceniu/

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu a avut loc o interventie chirurgicala ce a necesitat transplant de os. Aceasta este pentru prima data, dupa zece ani, cand se face un transplant de os intr-un spital public din Sibiu.

“In cadrul Sectiei Clinice de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a avut loc o interventie chirurgicala deosebit de complexa: artrodeza de genunchi fixata cu tija centromedulara blocata, care a necesitat un transplant osos. Interventia, care a durat mai multe ore, a fost realizata de o echipa condusa de catre Conf. Dr. Mihai Roman si care i-a avut in componenta pe Dr. Bocea Bogdan, Dr. Ispas Teofil, Dr. Braniste Alexandru, Asist Presecan Mioara, As. Arcas Sorin. Echipa de anestezie a fost constituita din Dr. Anca Sorea, Dr. Cotor Simona si As. Claudia Marcutiu”, scrie in comunicatul remis vineri.

Operatia a fost una dificila, iar pacienta va avea nevoie de o perioada indelungata de recuperare. 

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Piciorul diabetic

“A fost o operatie extrem de complexa, care a solicitat la maxim echipa chirurgicala. Am operat o femeie cu un context medical mai aparte, care a prezentat un defect osos important la nivelul genunchiului, dupa cateva interventii chirurgicale/traumatisme din trecut. Interventia, care a necesitat o pregatire preoperatorie foarte buna, atat medicala cat si administrativa, a decurs foarte bine. Ea reprezinta insa doar o prima etapa in vindecarea pacientei. Urmeaza o faza postoperatorie dificila si apoi o recuperare lunga care, speram noi, se va incheia cu un rezultat pozitiv pentru pacienta noastra”, a declarat Mihai Roman, coordonatorul echipei medicale care a realizat interventia.

El a mai precizat ca prin aceasta operatie, Sibiul a fost pus pe harta centrelor de transplant osos din Romania. Interventia chirurgicala a fost realizatat de o echipa formata din sase medici si doua asistente medicale.

Etichete: transplant de os, operatie, spital sibiu, medici ortopedie

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Fiecare spital judetean va fi obligat sa aiba un centru de prelevare organe

Spitalele care nu au investit banii primiti, vor ramane fara finantare

Conferinta “Nastere in siguranta”, adresata si medicilor de familie

Bayer: Jorge Levinson, noul manager al Diviziei Pharmaceuticals pentru Romania si Republica Moldova

Sectia de ortopedie pediatrica de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” a fost redeschisa