Operatie de cancer de prostata realizata de un robot, la Timisoara

17/07/2015

Operatie de cancer de prostata realizata de un robot, la Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-de-cancer-de-prostata-realizata-de-un-robot-la-timisoara/

sala-de-operatiiRobotul ultraperformant achizitionat recent de Spitalul Judetean Timis a realizat o operatie dificila de cancer de prostata.

Conform medicilor de aici, chirurgici si urologi, interventia a decurs fara niciun fel de incidente si cel mai probabil luni, pacientul va fi externat.

“Cancerul de prostata este a doua cauza de mortalitate de cancer la barbati. Acesti pacienti operati de cancer de prostata, in afara de faptul ca sunt operati chirurgical, trebuie sa fie, dupa interventie, continenti urinar, sa nu piarda urina si integritatea functiei sexuale. Este ultimul model de robot de pe piata care exista, permite efectuarea unor operatii extrem de precise. In Spitalul Judetean Timisoara reusim sa folosim cat se poate de constructiv si civilizat acest suport, pentru mai multe servicii’, a afirmat prof. dr. Viorel Bucuras, seful Clinicii de Urologie – Spitalul Judetean Timisoara.

Instrumentele si materialele sanitare utilizate intr-o operatie de acest fel costa intre 3.000-4.000 de euro, motiv pentru care reprezentantii spitalului cer Ministerului Sanatatii reintroducerea finantarii pentru Programul de Chirurgie Robotica, intrerupt din 2013.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: