Operatie cu succes de implantare cohleara bilaterala la un bebelus de noua luni

16/06/2016

Operatie cu succes de implantare cohleara bilaterala la un bebelus de noua luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-cu-succes-de-implantare-cohleara-bilaterala-la-un-bebelus-de-noua-luni/

urologie-pediatrica-operatieMedicii de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” din Bucuresti au realizat cu succes o operatie de implantarea cohleara bilaterala la cel mai mic pacient din Romania, un sugar de noua luni care suferea de cu hipoacuzie bilaterala profunda.

Potrivit unui comunicat, echipa a fost condusa de medicii ORL conf. dr. Dan Cristian Gheorghe si dr. Alexandra Neagu.

“Este cel mai mic pacient pediatric din Romania si, totodata, cel mai mic pacient implantat bilateral. (…) Speram sa mentinem o varsta scazuta la implantarea pacientilor nostri, pentru un rezultat de reabilitare auditiv-verbala cat mai bun”, a precizat conf. dr. Dan Cristian Gheorghe, conform Agerpres

In privinta recuperarii bebelusului, dr. Alexandra Neagu a afirmat ca aceasta “va fi una usoara datorita faptului ca s-a intervenit la o varsta atat de frageda, de doar noua luni, lucru care va ajuta pacientul pediatric extraordinar de mult in dobandirea limbajului”.

“Procesorul extern va fi montat peste o luna, iar din acel moment sugarul va urma o scurta perioada de acomodare, dupa care va auzi aproape la fel ca orice copil normal. Copilul a fost depistat prin screeningul auditiv efectuat imediat dupa nastere si a beneficiat de un diagnostic audiologic la varsta de trei luni si de o interventie terapeutica precoce prin protezare auditiva la varsta de patru luni, urmata de implantarea cohleara bilaterala la varsta de noua luni”, a mai mentionat medicul conform sursei citate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea