ONU: Jumatate dintre unitatile sanitare la nivel mondial nu dispun de produse de igiena de baza

31/08/2022
ONU: Jumatate dintre unitatile sanitare la nivel mondial nu dispun de produse de igiena de baza

ONU: Jumatate dintre unitatile sanitare la nivel mondial nu dispun de produse de igiena de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/onu-jumatate-dintre-unitatile-sanitare-la-nivel-mondial-nu-dispun-de-produse-de-igiena-de-baza/

Jumatate dintre unitatile sanitare la nivel mondial nu au produse de igiena de baza, expunand aproape patru miliarde de persoane unui risc crescut de infectie, a spune Organizatia Natiunilor Unite (ONU), potrivit AFP si Agerpres.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF mai precizeaza ca aceste unitati nu dispun de apa, sapun sau gel hidroalcoolic in incaperile in care pacientii primesc ingrijiri medicale sau la toalete, in conditiile in care sunt folosite de circa 3,85 miliarde de persoane.

Potrivit celor doua agentii ONU, 688 de milioane de persoane primesc ingrijiri medicale in centre medicale lipsite de instalatii de igiena de baza.

“Unitatile sanitare si practicile de igiena din centrele medicale nu sunt negociabile. Imbunatatirea lor este esentiala pentru insanatosire, prevenire si pregatire in caz de pandemie “, a declarat Maria Neira, directoarea pentru sanatate publica si mediu din cadrul OMS.

Ea a mai subliniat ca “igiena in unitatile sanitare nu poate fi garantata fara cresterea investitiilor in masuri de baza, care includ apa potabila, toalete curate si gestionarea in siguranta a deseurilor medicale.

De altfel, potrivit susrelor citate, noile cifre, stabilite pe baza datelor provenite din 40 de tari, prezinta o “imagine alarmanta” a starii de igiena din unitatile sanitare.

Raportul subliniaza ca 68% dintre unitatile sanitare dispuneau de echipamente de igiena in incaperile in care se acorda ingrijiri medicale si 65% de instalatii pentru spalarea mainilor cu apa si sapun in toalete. Cu toate acestea, doar 51% dispuneau de ambele si, prin urmare, indeplineau standardele pentru echipamentele de igiena de baza.

Etichete: produse de igiena de baza, produse de igiena unitati sanitare

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: