ONG-urile cer inceperea vaccinarii anti-HPV

31/07/2018

ONG-urile cer inceperea vaccinarii anti-HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ong-urile-cer-inceperea-vaccinarii-anti-hpv/


Romania e singura tara din UE care nu aloca bani pentru vaccinarea anti-HPV, sustin sapte organizatii neguvernamentale care au cerut Guvernului, Ministerului Sanatatii si Ministerului de Finante inceperea vaccinarii.

“Solicitam Guvernului Romaniei sa pozitioneze prioritar sanatatea fetitelor si a viitoarelor mame si sa aloce fonduri la rectificarea bugetara pentru finantarea programului de vaccinare anti-HPV, singura modalitate eficienta de preventie a cancerului de col uterin si a bolilor asociate infectiei cu HPV. (…) Din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, doar Romania nu ofera finantare pentru vaccinarea anti-HPV in cadrul Programelor Nationale de Vaccinare”, se arata intr-o scrisoare comuna adresata Guvernului Romaniei, Ministerului Sanatatii si Ministerului Finantelor Publice.

Cele sapte organizatii  sunt: Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), Centrul Filia, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), Asociatia Pro-Imunizare, Sanatate pentru Comunitate, Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania si Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Importanta vaccinarii anti-HPV

“A trecut mai mult de un an de zile de cand parintii asteapta acest tip de vaccinare pentru fetitele lor, insa nici unul dintre actorii implicati in acest proces nu comunica public privind acest tip de vaccinare. Parintii isi pierd increderea in medicul lor de familie, in sistemul public de sanatate din Romania, in statul roman si in activitatea de vaccinare propriu-zisa. Este greu de inteles pentru parinti, la fel ca pentru orice persoana interesata de sanatatea proprie, a familiei si copiilor, de ce Ministerul Sanatatii ar introduce o astfel de prevedere, pentru ca apoi sa nu realizeze nici un demers in acest sens”, mai scrie in scrisoarea mentionata.

Statisticile arata ca in fiecare an, peste 4.000 de romance sunt diagnosticate cu cancer de col uterin.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: