OMS: Vom ajunge la un punct cand Covid-19 va fi la fel ca gripa sezoniera

20/03/2023
OMS: Vom ajunge la un punct cand Covid-19 va fi la fel ca gripa sezoniera

OMS: Vom ajunge la un punct cand Covid-19 va fi la fel ca gripa sezoniera

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-vom-ajunge-la-un-punct-cand-covid-19-va-fi-la-fel-ca-gripa-sezoniera/

COVID-19 va fi in curand comparabil cu pericolul gripei sezoniere, au precizat reprezentantii Organizatiei Mondiala a Sanatatii (OMS), conform AFP.

”Cred ca vom ajunge la un punct cand vom putea considera COVID-19 in acelasi fel in care consideram gripa sezoniera, adica o amenintate la adresa sanatatii, un virus care va continua sa ucida, dar un virus care nu perturba societatea sau sisteme spitalicesti”, a declarat seful programelor de urgenta din cadrul OMS, Michael Ryan, citat si de Agerpres.

Si directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus ca este ”foarte satisfacut sa constate ca, pentru prima data, numarul saptamanal al deceselor semnalate in decursul ultimelor patru saptamani a fost mai mic decat cel inregistrat in momentul cand am utilizat pentru prima data cuvantul pandemie, in urma cu trei ani”.

”Suntem cu siguranta intr-o situatie mult mai buna astazi decat in orice alt moment al pandemiei”, a remarcat el.

De asemenea, s-a aratat de asemenea increzator in ceea ce priveste faptul ca OMS ar putea diminua nivelul maximal anul acesta.

Etichete: covid-19, gripa sezoniera, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: