OMS: Varianta Omicron prezinta un risc global mare | Datele despre severitate sunt limitate

13/12/2021
OMS: Varianta Omicron prezinta un risc global mare | Datele despre severitate sunt limitate

OMS: Varianta Omicron prezinta un risc global mare | Datele despre severitate sunt limitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-varianta-omicron-prezinta-un-risc-global-mare-datele-despre-severitate-sunt-limitate/

Varianta Omicron a noului coronavirus, raportata deja in peste 60 de tari, prezinta un risc global foarte mare, insa datele clinice despre severitatea ei sunt limitate, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit agentiilor internationale de presa.

Incertitudini considerabile planeaza asupra variantei Omicron, detectata pentru prima data luna trecuta in sudul Africii si Hong Kong, iar mutatiile ei ar putea sa duca la o transmisibilitate sporita si la mai multe cazuri de COVID-19, au precizat reprezentantii OMS,dupa cum relateaza si Agerpres.

“Riscul general asociat noii variante ingrijoratoare Omicron ramane foarte mare din mai multe motive”, au transmis expertii OMS, confirmand concluziile primelor evaluari ce au fost publicate pe 29 noiembrie.

Potrivit OMS, exista o serie de prime semnale conform carora persoanele vaccinate si cele care au trecut prin boala nu dezvolta un numar suficient de anticorpi pentru a elimina riscul de infectare cu Omicron, rezultand astfel rate mari de transmitere virala si “consecinte severe”, scriu sursele citate.

Deocamdata nu este clar daca noua varianta virala este in mod natural si mai contagioasa decat varianta dominanta Delta, fapt care ar alimenta si mai mult raspandirea sa, au avertizat expertii de la OMS.

“Mai multe date sunt necesare pentru a intelege profilul de severitate. Chiar daca severitatea este potential mai mica decat pentru varianta Delta, ne asteptam ca numarul spitalizarilor sa creasca din cauza cresterii transmiterii virale. Mai multe spitalizari pot sa devina o povara pentru sistemele de sanatate si sa duca la mai multe decese”, au explicat specialistii de la OMS.

Mai multe informatii sunt asteptate in saptamanile urmatoare, au adaugat ei, invocand intervalul de timp dintre momentul infectarii si rezultatul medical al infectarii cu noua varianta virala.

Etichete: varianta omicron, infectare omicron, severitate omicron, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: