OMS: Va fi prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului

03/03/2021

OMS: Va fi prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-va-fi-prematur-si-nerealist-sa-credem-ca-vom-termina-cu-acest-virus-pana-la-sfarsitul-anului/

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) considera ca este putin probabil ca pandemia de Covid-19 sa se incheie anul acesta, relateaza dpa.

“Cred ca va fi foarte prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului. Ceea ce putem termina, daca suntem destepti, sunt spitalizarile si decesele si tragedia asociate acestei pandemii.”, a declarat Michael Ryan, directorul Programului pentru urgente sanitare al OMS, citat si de Agerpres.

Potrivit surselor citate, in prezent, OMS se concentreaza pe mentinerea transmisiei la un nivel cat mai redus posibil si pe vaccinarea unui numar tot mai mare de persoane.

De altfel, directorul OMS a mai adaugat ca situatia privind administrarea dozelor de vaccin s-a imbunatatit fata de acum 10 saptamani, desi au existat provocari uriase in distribuirea lor, iar numarul cazurilor este inca in crestere.

“Daca vaccinurile incep sa aiba impact nu numai asupra deceselor si spitalizarilor, ci vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii transmisiei si riscului transmisiei, atunci cred ca ne vom indrepta rapid spre controlul acestei pandemii”, a mai adaugat oficialul OMS.

Etichete: pandemie covid-19, durata pandemie coronavirus, vaccinare anti-covid, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial