OMS va decide daca trebuie mentinut gradul inalt de alerta privind pandemia de Covid-19

14/10/2022
OMS va decide daca trebuie mentinut gradul inalt de alerta privind pandemia de Covid-19

OMS va decide daca trebuie mentinut gradul inalt de alerta privind pandemia de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-va-decide-daca-trebuie-mentinut-gradul-inalt-de-alerta-privind-pandemia-de-covid-19/

Comitetul pentru pandemia de COVID-19 din cadrul Organizatiei Mondiala a Sanatatii (OMS) s-a reunit pentru a evalua daca trebuie mentinut gradul inalt de alerta, relateaza France Presse.

Comitetul se reuneste o data la trei luni pentru a face bilantul si a se decide daca trebuie mentinuta aceasta masura exceptionala. OMS nu a precizat la ce data vor fi publicate concluziile comitetului, precizeaza si Agerpres.

Organizatia a decretat alerta mondiala la data de 30 ianuarie 2020.
Reluand o formula pe care o utilizeaza cu regularitate in ultimele saptamani, Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat, in fata comitetului, ca “nu am fost niciodata intr-o pozitie mai buna pentru a pune capat urgentei sanitare mondiale”.

El a mai precizat ca numarul deceselor semnalate in fiecare saptamana este aproape de nivelul sau cel mai scazut inregistrat vreodata de la inceputul pandemiei si a evaluat ca doua treimi din populatia mondiala s-a vaccinat, intre care 75 din personalul din sanatate si persoanele varstnice.

“Dar munca noastra nu s-a terminat inca”, a spus el, explicand ca exista inca “mari disparitati in ratele de vaccinae”: trei sferturi de persoane care traiesc in tari sarace nu au primit inca macar o singura doza de vaccin.

De asemenea, conducerea OMS a mai subliniat ca cea mai mare parte a tarilor a ridicat masurile vizand limitarea propagarii virusului si a deplans, din nou, ca cea mai mare parte a tarilor si-a redus considerabil supravegherea epidemiei si activitatile de depistare si de secventiere a virusului, ceea ce impiedica expertii sa-i urmareasca mutatiile.

Etichete: pandemia covid-19, alerta mondiala pandemie, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: