OMS: Una din trei tari si-a intrerupt partial sau total serviciile oncologice din cauza pandemiei

04/02/2021
OMS: Una din trei tari si-a intrerupt partial sau total serviciile oncologice din cauza pandemiei

OMS: Una din trei tari si-a intrerupt partial sau total serviciile oncologice din cauza pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-una-din-trei-tari-si-a-intrerupt-partial-sau-total-serviciile-oncologice-din-cauza-pandemiei/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in Europa atrage atentia asupra intreruperilor in functionarea serviciilor oncologice intr-o treime dintre tarile din zona, relateaza AFP.

”Impactul pandemiei asupra cancerului in regiune nu este nimic mai prejos decat catastrofal”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, citat si de Agerpres.

Dintre cele 53 de state membre OMS din zona (inclusiv cateva din Asia Centrala), una din trei tari si-a intrerupt partial sau total serviciile oncologice din cauza mobilizarii contra pandemiei si a restrictiilor de calatorie.

”Unele tari au fost afectate de o penurie de medicamente anticanceroase si multe au inregistrat o scadere semnificativa a diagnosticelor noi de cancer, chiar si in tarile cele mai mai bogate”, a mentionat Kluge intr-un comunicat, atragand atentia asupra unei agravari a inegalitatilor provocate de criza economica.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

In regiunea Europei, cancerul, diabetul si bolile respiratorii cronice sunt responsabile anual de peste 80% dintre decese, mai scriu sursele citate.

In acest sens, OMS intentioneaza sa mobilizeze din nou autoritatile cu o initiativa axata in special pe preventie, depistare precoce si acces universal la diagnostic si tratament.

Anual, la data de 4 februarie, se marcheaza Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului.

Etichete: ziua mondiala de lupta impotriva cancerului, diagnostic boli oncologice, tratament boli oncologice, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: