OMS: Trebuie sa intarim rolul medicilor de familie in testarea si vaccinarea anti-Covid

08/11/2021

OMS: Trebuie sa intarim rolul medicilor de familie in testarea si vaccinarea anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-trebuie-sa-intarim-rolul-medicilor-de-familie-in-testarea-si-vaccinarea-anti-covid/

Asigurarea accesului la testare si intarirea rolului medicilor de familie in efectuarea acesteia, dar si in ce priveste vaccinarea populatiei, ar fi doua dintre solutiile care ar putea contribui la depasirea situatiei actuale din Romania, spune dr. Heather Papowitz, manager de criza in cadrul Biroului OMS Europa.

Expertul a subliniat ca acestora trebuie sa li se ofere instrumentele si resursele necesare pentru a se implica in testare si vaccinare.

“Ne-am uitat la sistemul de sanatate, de la asistenta primara si pana la cea spitaliceasca, si trebuie sa intarim cu adevarat acel nivel primar, al medicilor de familie, si sa ne asiguram ca li se dau resursele, uneltele de care au nevoie pentru ca oamenii sa fie diagnosticati din timp si pentru ca apoi ei sa comunice, impreuna, sa ii convinga sa se vaccineze”, a declarat dr. Heather Papowitz, potrivit Agerpres.

Totodata, ea a subliniat, in urma unei vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, ca autoritatile trebuie sa se asigure ca exista personal suficient si toate dotarile, materiale medicale necesare in sistemul spitalicesc.

 

Etichete: Heather Papowitz, rol medici de familie vaccinare, testare covid, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial