OMS spera ca pandemia Covid-19 sa fie mai scurta decat cea de gripa spaniola

24/08/2020

OMS spera ca pandemia Covid-19 sa fie mai scurta decat cea de gripa spaniola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-spera-ca-pandemia-covid-19-sa-fie-mai-scurta-decat-cea-de-gripa-spaniola/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) spera ca pandemia de COVID-19 sa fie mai scurta decat gripa spaniola din 1918 care a durat mai putin de doi ani, daca lumea se uneste in cautarea unui vaccin si reuseste, a declarat seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

OMS s-a aratat mereu prudenta in a avansa estimari privind durata pandemiei atata timp cat nu exista un vaccin cu eficienta dovedita. Tedros a spus ca in cazul gripei spaniole din 1918 “au fost necesari doi ani pentru a-i pune capat”, scrie si Agerpres.

Continut educational:

“Iar in situatia in care ne aflam acum, cu mai multa tehnologie, cu mai multa conectivitate, virusul a avut o sansa mai buna de raspandire, se poate misca repede pentru ca suntem mai conectati acum. Dar in acelasi timp avem si tehnologia, si cunostintele pentru a-i pune capat. Deci avem un dezavantaj al globalizarii, apropierii, conectivitatii, dar si un avantaj al tehnologiei. Asa ca speram sa punem capat pandemiei in mai putin de doi ani “, a declarat seful OMS, potrivit surselor citate.

Totodata, el a facut apel la unitate si solidaritate globala. Pana in prezent, peste 22,81 de milioane de oameni au fost infectati cu noul coronavirus la nivel global.

Etichete: pandemie coronavirus, pandemie covid-19, pandemie gripa spaniola, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19