OMS solicita renuntarea la imunizarea anti-Covid in cazul copiilor, iar vaccinurile sa fie donate tarilor sarace

17/05/2021

OMS solicita renuntarea la imunizarea anti-Covid in cazul copiilor, iar vaccinurile sa fie donate tarilor sarace

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-solicita-renuntarea-la-imunizarea-anti-covid-in-cazul-copiilor-iar-vaccinurile-sa-fie-donate-tarilor-sarace/

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat statelor care doresc sa inceapa vaccinarea anti-COVID-19 in randul copiilor si adolescentilor sa renunte la aceste planuri si sa doneze dozele de vaccin tarilor sarace, relateaza agentiile AFP, DPA si Agerpres.

El a subliniat ca, asa cum merg lucrurile, al doilea an al pandemiei va fi ”mult mai mortal” decat primul.

”Inteleg de ce unele tari doresc sa-si vaccineze copiii si adolescentii, dar va solicit sa va ganditi sa renuntati la aceasta si mai degraba sa le donati catre COVAX”, sistemul international creat pentru asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri, a indemnat directorul general al OMS.

De asemenea, seful OMS a mai precizat ca, in prezent, numai 0,3% din productia mondiala de vaccinuri anti-COVID-19 ajunge in tarile sarace si ca exista state cu venituri mici si medii care nu si-au vaccinat nici macar personalul sanitar. In acest timp, sunt tari care se confrunta cu valuri epidemice explozive, in principal India, dar si tari vecine acesteia, precum Nepal sau Sri Lanka.

Prin urmare, OMS a lansat un apel pentru donatii din partea tarilor care au doze contractate. Franta a acceptat sa distribuie catre COVAX circa 500.000 de doze de vaccin AstraZeneca, la fel si Suedia sau Elvetia, aceasta din urma avand in vedere sa autorizeze curand donarea unui milion de doze din acest vaccin.

Etichete: vaccinare anti-covid copii, donare doze de vaccin, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: