OMS solicita producatorilor de vaccinuri sa imparta 50% din productie cu programul Covax

09/06/2021

OMS solicita producatorilor de vaccinuri sa imparta 50% din productie cu programul Covax

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-solicita-producatorilor-de-vaccinuri-sa-imparta-50-din-productie-cu-programul-covax/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a solicitat producatorilor de vaccinuri anti-Covid sa puna la dispozitia programului international Covax jumatate din productia de doze din acest an, relateaza AFP si Agerpres.

In timp ce tarile bogate au luat cu asalt vaccinurile, programul Covax care ofera gratuit doze tarilor defavorizate si doreste sa asigure o distributie echitabila intre cei care nu isi pot permite sa le plateasca, nu functioneaza la capacitate maxima.

Astfel, OMS a cerut din nou tarilor bogate care au vaccinat deja o parte din populatia lor, sa imparta vaccinurile.
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut si companiilor farmaceutice sa dea dovada de solidaritate si sa puna la dispozitia Covax 50% din dozele lor anul acesta

”Vaccinarea inechitabila este o amenintare pentru toate natiunile, nu doar pentru cei cu cele mai putine vaccinuri. Distributia inechitabila a vaccinurilor a permis ca virusul sa se raspandeasca in continuare, sporind sansele aparitiei unei variante care face vaccinurile mai putin eficiente”, a precizat directorul OMS potrivit surselor citate.

Programul Covax a fost creat de Alianta Vaccinului (Gavi), OMS si Coalitia pentru inovatii in materie de pregatire pentru epidemii (Cepi) pentru a combate inegalitatile privind accesul la imunizarea anti-Covid, in special prin furnizarea de doze gratuite pentru 92 de tari si teritorii defavorizate.

Etichete: vaccinuri anti-covid, programul covax, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie