OMS solicita actiuni imediate de eradicare a medicamentelor neconforme si contrafacute

25/01/2023
OMS solicita actiuni imediate de eradicare a medicamentelor neconforme si contrafacute

OMS solicita actiuni imediate de eradicare a medicamentelor neconforme si contrafacute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-solicita-actiuni-imediate-de-eradicare-a-medicamentelor-neconforme-si-contrafacute/

OMS a lansat un apel la o actiune imediata si coordonata in vederea eradicarii medicamentelor neconforme si contrafacute, informeaza AFP.

In decursul ultimelor patru luni, cel putin sapte tari au semnalat incidente in care au fost implicate siropuri pediatrice impotriva tusei eliberate fara reteta, a precizat Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit Agerpres.

Peste 300 de decese au fost asociate cu administrarea unor astfel de medicamente in trei dintre aceste tari.

Incidentele semnalate vizeaza contaminarea confirmata sau suspectata a unor siropuri de tuse fabricate in India, cu un continut ridicat de dietilen glicol si de etilen glicol. ”Aceste substante contaminante sunt produse chimice toxice utilizate ca solventi industriali sau in solutii antigel si pot fi mortale chiar daca sunt ingerate in cantitati mici”, a avertizat OMS, adaugand ca ”nu ar trebui sa se gaseasca niciodata in medicamente”.

OMS mai sustine ca ”nu este vorba despre incidente izolate” si solicita ”masuri imediate si coordonate”.

Autoritatile de reglementare precum si guvernele trebuie sa depisteze si sa retraga toate produsele medicale care nu corespund normelor si care au fost identificate in urma alertelor OMS si sa vegheze ca produsele sa provina de la furnizori agreati, iar comercializarea acestora sa fie aprobata de autoritatile competente.

Fabricantii de medicamente ar trebui ”sa cumpere doar excipienti de calitate farmaceutica si doar de la furnizori acreditati”, a mai transmis OMS.

Etichete: medicamente neconforme, medicamente contrafacute, siropuri de tuse india, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: