OMS si EMA vor incepe, in luna mai, urmatoarea etapa de examinare a vaccinului rusesc Sputnik V

23/04/2021

OMS si EMA vor incepe, in luna mai, urmatoarea etapa de examinare a vaccinului rusesc Sputnik V

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-si-ema-vor-incepe-in-luna-mai-urmatoarea-etapa-de-examinare-a-vaccinului-rusesc-sputnik-v/

Experti tehnici din cadrul OMS in colaborare cu Agentia Europeana pentru Medicamente, urmeaza sa inceapa urmatoarea etapa de examinare a vaccinului rusesc Sputnik V, pe 10 mai, a anuntat OMS, potrivit Reuters si Agerpres.

Rusia a solicitat OMS aprobarea pentru utilizarea de urgenta a vaccinului sau produs de Institutul Gamaleya din Moscova.

”Verificarile referitoare la bunele practici de productie vor avea loc din 10 mai pana in prima saptamana din iunie”, a precizat OMS pentru Reuters.

O echipa comuna din partea OMS si EMA desfasoara in prezent verificari asupra bunelor practici clinice referitoare la Sputnik, a mai precizat organizatia potrivit surselor citate.

Intrebata despre datele clinice din testele vaccinurile Sputnik, OMS a precizat: ”Primim in continuare informatii de la producator”.

Ministrul adjunct al Sanatatii din Rusia, Sergei Vershinin, a avut convorbiri la Geneva cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a scris ulterior pe Twitter: ”OMS apreciaza eforturile Rusiei de a indeplini criteriile pentru aprobarea de urgenta in cazul vaccinurilor”.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: