OMS: Plan cu trei scenarii posibile ale evolutiei pandemiei de Covid-19

31/03/2022
OMS: Plan cu trei scenarii posibile ale evolutiei pandemiei de Covid-19

OMS: Plan cu trei scenarii posibile ale evolutiei pandemiei de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-plan-cu-trei-scenarii-posibile-ale-evolutiei-pandemiei-de-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) prezentat un plan cu trei scenarii posibile ale evolutiei pandemiei de Covid-19 anul acesta, informeaza Reuters.

”Pe baza informatiilor pe care le avem acum, cel mai probabil scenariu este ca virusul COVID-19 va continua sa evolueze, dar severitatea bolii pe care o produce se va reduce in timp intrucat imunitatea creste ca urmare a vaccinarii si infectarii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

Totusi, directorul OMS a avertizat ca se pot produce periodic varfuri in ceea ce priveste cazurile si decesele ca urmare a slabirii imunitatii, ceea ce ar putea necesita doze booster periodice pentru grupurile vulnerabile.

In legatura cu celelalte doua scenarii potentiale, el a spus ca fie vor aparea variante mai putin severe, iar dozele booster sau noi formule ale vaccinurilor nu vor mai fi necesare, fie va aparea o varianta mai virulenta, iar protectia oferita de vaccinarile anterioare sau de infectare se va diminua rapid.

Potrivit surselor citate, varianta actualizata a Planului strategic de pregatire si raspuns al OMS stabileste actiunile strategice pe care fiecare tara trebuie sa le implementeze pentru a aborda cauzele transmisiei SARS-CoV-2, a micsora impactul COVID-19 si a pune capat urgentei globale.

Acesta este al treilea Plan strategic de pregatire si raspuns redactat de OMS si cel mai probabil va fi si ultimul. Primul raport a fost lansat in februarie 2020, la inceputul pandemiei.

Etichete: scenarii pandemie covid-19, evolutie pandemie, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: