OMS: Pandemia de Covid-19 a provocat un milion de decese la nivel mondial, in acest an

26/08/2022
OMS: Pandemia de Covid-19 a provocat un milion de decese la nivel mondial, in acest an

OMS: Pandemia de Covid-19 a provocat un milion de decese la nivel mondial, in acest an

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-pandemia-de-covid-19-a-provocat-un-milion-de-decese-la-nivel-mondial-in-acest-an/

Pandemia de COVID-19 a provocat inca un milion de decese la nivel global incepand din luna ianuarie a acestui an, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care reitereaza indemnul catre guvernele lumii sa isi accelereze campaniile de vaccinare, in contextul in care o treime din populatia mondiala nu este inca vaccinata impotriva noului coronavirus, informeaza AFP.

“Am depasit pragul tragic de 1 milion de decese cauzate de COVID-19 de la inceputul acestui an”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Totodata, el a cerut guvernelor din lumea intreaga sa isi intensifice eforturile pentru vaccinarea tuturor angajatilor din sanatate, a persoanelor varstnice si a persoanelor din categoriile cele mai expuse la riscuri medicale, pentru a se obtine astfel o acoperire vaccinala de 70% la nivelul populatiei globale.

Potrivit directorului OMS, o treime din populatia mondiala nu este inca vaccinata impotriva noului coronavirus, inclusiv doua treimi din personalul medical si trei sferturi din persoanele varstnice din tarile cu venituri mici.

Cea mai recenta statistica arata ca, pana in prezent, pandemia de COVID-19 a provocat 6,45 milioane de decese in intreaga lume.

Etichete: pandemia de covid-19, decese pandemie covid-19, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: