OMS nu este de acord cu scurtarea perioadei de carantina | Nivel alarmant de transmitere in Europa

17/09/2020

OMS nu este de acord cu scurtarea perioadei de carantina | Nivel alarmant de transmitere in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-nu-este-de-acord-cu-scurtarea-perioadei-de-carantina-nivel-alarmant-de-transmitere-in-europa/

Nivelul de transmitere a Covid-19 este “alarmant” in Europa, potrivit Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la scurtarea perioadei de carantina decisa sau preconizata in tot mai multe tari, relateaza AFP.

“Cifrele din septembrie ar trebui sa serveasca drept un apel de trezire pentru noi toti” in intreaga Europa, unde numarul de cazuri noi este acum mai mare decat cel inregistrat in martie si aprilieā€, a declaratdirectorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat si de Agerpres.

Organizatia a exclus scurtarea perioadei de carantina recomandata de 14 zile pentru toti cei care s-au aflat in contact cu persoane testate pozitiv cu COVID-19.

“Recomandarea noastra de 14 zile de carantina s-a bazat pe intelegerea noastra asupra perioadei de incubatie si a transmiterii bolii si o vom revizui doar pe baza unei schimbari a intelegerii noastre privind stiinta, ceea ce nu este cazul pana acum”, a insistat Catherine Smallwood, responsabila cu situatiile de urgenta ale OMS Europa, potrivit surselor citate.

De exemplu, in Franta, durata de izolare a fost redusa la sapte zile in caz de contact, zece zile in Marea Britanie si Irlanda, iar mai multe tari europene se vorbeste de reducerea acesteia.

Zona OMS din Europa, care include 53 de tari, numara aproape 5 milioane de cazuri de COVID-19 si peste 227.000 de decese legate de coronavirus.

Etichete: transmitere covid, nivel alamant transmitere covid, coronavirus europa, perioada carantina, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: