Stiri medicale

OMS ne recomanda sa folosim combustibili curati prin impunerea unor limite de poluare

Data ultimei actualizari: 13/11/2014

poluare-omsOrganizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit primele limite in privinta normelor de poluare casnica. Vizate sunt unele aparatele de gatit, incalzit si iluminat, dar si resursele cu care acestea functioneaza.

Ingrijorarea privind poluarea emisa de aceste aparate este justificata, in conditiile in care in prezent emisiile inregistrare sunt de 100 de ori mai mari decat ar trebui.

Seful Departamentului de Sanatate Publica din cadrul OMS, dr. Carlos Dora a declarat: “Stiam ca aceste aparate polueaza, noutatea este insa stabilirea unor norme care nu ar trebui depasite”.

De asemenea, specialistii OMS recomanda sa nu mai folosim carbunele neprelucrat in gospodarie, ori alti combustibili precum kerosenul.

In schimb ne sugereaza sa utilizam combustibili care polueaza mai putin mediul, cum ar fi biogazul, etanolul, gazul natural sau GPL-ul, cu precizarea ca acestia ar trebui sa fie accesibili ca pret pentru orice familie.

In prezent, aproape jumatate din populatia lumii, aproximativ 3 miliarde de persoane, nu are acces la combustibili sau la tehnologii ‘curate’ pentru pregatirea hranei, incalzire si iluminat, relateaza si Agentia France Presse.  

OMS a publicat in luna martie un raport in privinta mortalitatii in lume cauzate de poluarea aerului, in interiorul si in afara locuintelor.

Poluarea aerului a dus la moartea a 7 milioane de persoane in 2012, fiind considerata principalul risc de mediu la adresa sanatatii.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.