OMS mentine nivelul maxim al urgentei de sanatate publica privind pandemia de COVID-19

30/01/2023
OMS mentine nivelul maxim al urgentei de sanatate publica privind pandemia de COVID-19

OMS mentine nivelul maxim al urgentei de sanatate publica privind pandemia de COVID-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-mentine-nivelul-maxim-al-urgentei-de-sanatate-publica-privind-pandemia-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decis sa mentina nivelul maxim de alerta cu privire la pandemia de COVID-19, la trei ani dupa ce organizatia a declarat maladia drept o urgenta de sanatate publica de interes international, relateaza AFP, Reuters si Agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a urmat astfel recomandarile Comitetului de urgenta privind reglementarile in domeniul sanitar la nivel international referitoare la COVID-19, reunit vineri la nivel de experti pentru a 14-a oara si care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la riscul reprezentat in continuare de noul coronavirus.

Tedros Adhanom Ghebreyesus anuntase deja ca, in opinia sa, este prematura ridicarea celui mai inalt nivel de alerta privind pandemia de COVID-19.

Pandemia se afla probabil intr-un “punct de tranzitie” si are in continuare nevoie de o gestionare atenta pentru “atenuarea potentialelor consecinte negative”, a precizat OMS intr-un comunicat, potrivit susrelor citate.

Peste 6,8 milioane de persoane si-au pierdut viata de la izbucnirea, in urma cu trei ani, a pandemiei de COVID-19, care a afectat toate tarile de pe glob, devastand comunitati si economii.

Etichete: urgenta de sanatate publica, pandemia covid-19, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: