OMS: In prezent, pandemia poate fi gestionata in Europa fara a inchide viata sociala

20/08/2020

OMS: In prezent, pandemia poate fi gestionata in Europa fara a inchide viata sociala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-in-prezent-pandemia-poate-fi-gestionata-in-europa-fara-a-inchide-viata-sociala/

Pandemia provocata de noul coronavirus poate fi de acum gestionata in Europa fara a inchide viata sociala in ansamblul sau, datorita pregatirii autoritatilor si cunostintelor acumulate in ultimele luni, a transmis Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

“Intre masurile de baza la scara nationala si masurile suplimentare tintite, suntem intr-o pozitie mult mai buna pentru a eradica focarele virale localizate. Putem gestiona virusul si mentine active economia si sistemul educativ”, a declarat directorul pe Europa al OMS, Hans Kluge, citat si de Agerpes.

De doua luni, Europa asista la o crestere continua a numarului de cazuri: in prima saptamana din august s-au inregistrat 40.000 de cazuri suplimentare comparativ cu perioada similara din iunie, cand numarul lor era la cel mai scazut nivel.

Insa “nu ne-am intors la februarie, stim cum sa luam ca tinta mai degraba virusul, si nu societatea”, a insistat Kluge, potrivit surselor citate.

In afara de respectarea masurilor de protectie si a distantarii, precum si de strategia nationala de depistare si monitorizare, OMS recomanda adoptarea de masuri locale in momentul in care apar focare.

Este important sa se redeschida scolile pe masura ce societatile se deschid din nou, a subliniat Kluge, care si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu consecintele inchiderii claselor, in special pentru copiii cu nevoi speciale.

Etichete: pandemie coronavirus, oms europa, masuri preventie covid, viata sociala pandemie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate