OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate

29/05/2020
OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate

OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-europa-nu-trebuie-sa-taie-cheltuielile-publice-pentru-sanatate/

Criza economica care a afectat Europa in urma pandemiei de COVID-19 nu trebuie sa determine guvernele sa taie cheltuielile publice pentru sanatate, a avertizat Biroul Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

”Suntem ingrijorati ca statele ar putea raspunde la criza in acelasi fel ca in urma cu zece ani (…), taind din fondurile publice pentru sanatate”, a declarat directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Hans Kluge, citat si de Agerpres.

Continut educational:

”In prezent, prioritatea noastra ar trebui sa fie sa investim in sanatate, protectie sociala si sa evitam austeritatea”, a subliniat acesta, amintind ca redresarea economica nu va fi posibila decat daca circulatia virusului va fi sub control.

Potrivit cifrelor OMS, in perioada 2008-2013, bugetul public pe cap de locuitor destinat sanatatii s-a diminuat in aproape jumatate dintre tarile din regiune.

Regiunea europeana a OMS a inregistrat peste 2 milioane de cazuri oficiale si 175.000 de decese provocate de noul coronavirus, potrivit statisticilor oficiale ale organizatiei.

Etichete: buget sanatate, criza pandemie coronavirus, fonduri sistem de sanatate, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: