OMS: Epidemia de rujeola face in continuare victime in Europa

12/07/2017

OMS: Epidemia de rujeola face in continuare victime in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-epidemia-de-rujeola-face-in-continuare-victime-in-europa/

Biroul european al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a confirmat ca epidemia de rujeola continua in Europa, unde 35 de persoane au murit in ultimele 12 luni din cauza acestei boli.

Cea mai recenta victima este un baiat de 6 ani din Italia, unde au fost inregistrate peste 3.300 de cazuri, inclusiv doua decese, din iunie 2016. Potrivit unui comunicat de presa, si alte tari din Europa au semnalat epidemii.

“Orice deces sau dizabilitate cauzate de aceasta boala care poate fi prevenita prin vaccinare este o tragedie inacceptabila”, a declarat dr. Zsuzsanna Jakab, director regional al OMS pentru Europa, conform comunicatului.

“Suntem foarte ingrijorati ca, desi este disponibil un vaccin sigur, eficient si accesibil, rujeola ramane o cauza principala de deces in randul copiilor din intreaga lume si, din pacate, Europa nu este crutata. In stransa colaborare cu autoritatile din domeniul sanatatii din toate tarile afectate din Europa, prioritatea noastra este de a controla focarele si de a mentine o acoperire de vaccinare ridicata pentru toate categoriile de populatie”, a mai precizat oficialul OMS  potrivit sursei mentionate.

Europa a facut progrese semnificative in ultimele decenii pentru eradicarea rujeolei, in 37 de tari transmiterea endemica fiind intrerupta.

Cu toate acestea, exista zone in care imunizarea este foarte scazuta, ceea ce permite virusului, extrem de contagios, sa se raspandeasca in randul celor care nu sunt vaccinati.

In comunicatul postat marti pe site-ul institutiei, OMS recomanda ca fiecare copil neimunizat sau incorect imunizat sa primeasca doua doze de vaccin. De asemenea, incurajeaza adultii care nu sunt pe deplin imunizati sau care nu sunt siguri de starea lor de imunitate sa se vaccineze.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. tranca mariana says:

    Unele cazuri par , din imaginile din presa , Varicela sau modificari teg. din cauza proastei infrijiri .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin

Compania Gilead Sciences anunta numirea directorului general pentru Romania

Octavian Jurma: In Romania, minorii sunt mai vulnerabili la COVID-19 decat media europeana

Arafat, despre certificatul verde Covid: Aceasta hotarare n-a impus restrictii

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid