OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

26/11/2021
OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-e-nevoie-de-cateva-saptamani-pentru-a-intelege-virulenta-noii-variante/

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS spune ca va fi nevoie de cateva saptamani pentru a intelege nivelul de transmisibilitate si de virulenta al noii variante de COVID-19 detectata in Africa de Sud, numita B.1.1.529, relateaza AFP si Reuters.

Expertii OMS, insarcinati cu monitorizarea evolutiei coronavirusului, se intrunesc pentru a stabili daca noua varianta ar trebui clasificata drept “ingrijoratoare” sau “de urmarit”, a explicat Christian Lindmeier, in cadrul unei conferinte de presa la sediul ONU de la Geneva, scrie si Agerpres.

Totodata, OMS a avertizat tarile in legatura cu impunerea imediata de restrictii de calatorie legate de noua varianta B.1.1.529 de coronavirus.

“Permiteti-mi sa reiterez pozitia noastra oficiala: OMS recomanda tarilor sa continue sa aplice o abordare stiintifica si bazata pe riscuri. In acest moment, implementarea de masuri de restrictii de calatorie nu este recomandata “, a subliniat Christian Lindmeier, potrivit surselor citate.

Reamintim ca o noua varianta a virusului SARS-CoV-2, cu un numar ridicat de mutatii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor, a fost detectata in Africa de Sud, au anuntat oameni de stiinta.

Etichete: varianta sars-cov-2 africa de sud, mutatie coronavirus africa de sud, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: