Stiri medicale

OMS a decretat stare de urgenta la nivel international

Data ultimei actualizari: 08/08/2014

Anemia prin deficit de fier la adolescentă şi la femeia înainte de menopauzăIn urma intalnirii de la Geneva a comitetului de urgenta, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decretat astazi stare de urgenta la nivel international ca urmare a riscului raspandirii virusului Ebola. Expertii considera in mod unanim ca sunt intrunite conditiile unei situatii de urgenta la nivel mondial.

OMS: Este nevoie de un raspuns international pentru stoparea raspandirii virusului Ebola

OMS a anuntat printr-un comunicat oficial ca a fost decretata starea de urgenta la nivel mondial deoarece este nevoie de un raspuns international coordonat pentru a impiedica raspandirea virusului Ebola la nivel mondial.

Autoritatile sunt in alerta ca virusul ar putea sa ajunga in SUA sau Europa daca o persoana infectata din Africa ar calatori catre aceste destinatii.

Pana in prezent, virusul Ebola a cauzat peste 1000 de decese. In momentul de fata nu exista un tratament sau un vaccin omologat impotriva virusului Ebola.

“Ne aflam intr-o situatie neobisnuita cu aceasta epidemie. Avem o boala cu o rata mare de mortalitate si niciun tratament sau vaccin dovedit”, a declarat Marie-Paule Kieny, OMS.

Momentan exista doar tratamente testate pe animale

Serul care le-a fost administrat celor doi americani, un medic si o asistenta medicala, infectati cu virusul Ebola fusese testat inainte doar pe animale.

Tratamentul consta in administrarea de anticorpi monoclonali care inactiveaza virusul Ebola.

Specialistii avertizeaza ca virusul se transmite prin contactul direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.