OMS: Circulatia libera a noului coronavirus pentru asa-zisa imunitate colectiva nu este o optiune

13/10/2020
OMS: Circulatia libera a noului coronavirus pentru asa-zisa imunitate colectiva nu este o optiune

OMS: Circulatia libera a noului coronavirus pentru asa-zisa imunitate colectiva nu este o optiune

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-circulatia-libera-a-noului-coronavirus-pentru-asa-zisa-imunitate-colectiva-nu-este-o-optiune/

A lasa noul coronavirus sa circule liber in societate pentru ca populatia sa ajunga, asa cum au sugerat anumite voci, la imunitate colectiva, nu este o optiune, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), conform AFP.

“Niciodata in istoria sanatatii publice, imunitatea colectiva nu a fost utilizata ca strategie pentru a reactiona la o epidemie si cu atat mai putin la o pandemie. Este problematic din punct de vedere stiintific si etic”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat si de Agerpres.

“A lasa cale libera unui virus periculos, pe care nu il intelegem inca pe deplin, este pur si simplu contrar eticii. Nu este o optiune”, a mai subliniat seful OMS.

Pandemia cauzata de noul coronavirus a facut peste 1 milion de victime la nivel mondial, dupa ce biroul OMS din China a anuntat aparitia maladiei COVID-19 la sfarsitul lunii decembrie.

“Studiile de seroprevalenta sugereaza ca in cele mai multe tari, mai putin de 10% din populatie a fost infectata”, a detaliat directorul OMS.

De asemenea, el a explicat ca nu sunt cunoscute suficient de multe informatii despre imunitatea de care se bucura persoanele care au contractat deja COVID-19 si a subliniat ca anumiti indivizi s-au reinfectat.

“Cele mai multe dintre persoanele infectate de virus dezvolta o reactie imunitara pe parcursul primelor saptamani, dar nu stim daca acest raspuns este puternic sau durabil, nici daca el difera de la o persoana la alta”, a mai precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit OMS, conceptul de imunitate colectiva este utilizat in campaniile de vaccinare si a reamintit ca, in cazul variolei, este nevoie ca 95% din populatie sa fie vaccinata pentru ca restul de 5% de persoane nevaccinate sa fie protejate.

Etichete: imunitate colectiva covid-19, circulatie noul coronavirus, reactie imunitara covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: