OMS cere tarilor bogate sa nu se grabeasca cu doza trei in detrimentul tarilor sarace

10/12/2021
OMS cere tarilor bogate sa nu se grabeasca cu doza trei in detrimentul tarilor sarace

OMS cere tarilor bogate sa nu se grabeasca cu doza trei in detrimentul tarilor sarace

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-cere-tarilor-bogate-sa-nu-se-grabeasca-cu-doza-trei-in-detrimentul-tarilor-sarace/

Un reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a cerut tarilor bogate sa nu se grabeasca din nou sa achizitioneze vaccinuri anti-Covid in detrimentul tarilor sarace, relateaza AFP.

Cu aparitia acestei variante, ”exista un risc ca stocurile globale sa fie din nou redirectionate catre tarile cu venituri mari care doresc sa acumuleze vaccinurile pentru a-si proteja populatia pana la exces”, a declarat dr. Kate O’Brien, responsabila pentru imunizare la Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit Agerpres.

Kate O’Brien este membra a comitetului de experti care consiliaza OMS cu privire la vaccinare (SAGE).

Totusi, saptamana aceasta, companiile Pfizer / Biontech care produc unul dintre vaccinurile cu ARN mesager impotriva COVID -19, au publicat un studiu in care sustin ca serul ramane eficient impotriva Omicron daca s-au administrat trei doze in locul celor doua recomandate pentru celelalte variante.

Potrivit surselor citate, OMS s-a sesizat in legatura cu datele acestui studiu, a afirmat dr. O’Brien, si intr-adevar s-ar putea ”ca doze suplimentare sa poata proteja mai bine impotriva Omicron”, a spus ea, mentionand insa ca ”nu suntem decat la inceput”.

O proportie semnificativa din randul ingrijitorilor si al persoanelor vulnerabile din tarile sarace nu au primit nici macar o prima doza.

In context, responsabilul OMS a subliniat ca o noua frenezie de cumparare a vaccinurilor de catre tarile bogate nu va face decat sa prelungeasca pandemia.

”Din punct de vedere epidemiologic aceasta nu functioneaza si nici din punct de vedere al transmiterii daca nu livram vaccinuri in toate tarile”, a insistat dr. Kate O’Brien.

Etichete: doza trei, acces la vaccinarea anti-covid, distributie vaccinuri, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: