OMS: Ce problema majora de sanatate ii afecteaza pe adolescenti

14/05/2014

OMS: Ce problema majora de sanatate ii afecteaza pe adolescenti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-ce-problema-majora-de-sanatate-ii-afecteaza-pe-adolescenti/

anxietate-socialaUn nou raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) atrage atentia asupra problemei majore cu care se confrunta adolescentii de astazi, si anume depresia. Tinerii cu varsta cuprinsa intre 10 si 19 ani risca imbolnaviri si invaliditati din cauza depresiei.

1,3 milioane de adolescenti au murit in 2012

Statistica prezentata de OMS este ingrijoratoare avand in vedere ca intr-un singur an au murit 1, 3 milioane de adolescenti la nivel global.

“Lumea nu acorda suficienta atentie sanatatii adolescentilor”, a precizat dr. Flavia Bustreo, director general adjunct pentru sanatatea femeilor si a copiilor din cadrul OMS.

Sinuciderea – a treia cauza de mortalitate in randul adolescentilor

Conform raportului OMS, principalele cauze de deces in randul adolescentilor la nivel mondial sunt accidentele rutiere, SIDA si sinuciderea.

Principalele probleme cu care se confrunta adolescentii, conform acestui raport, sunt consumul de alcool, droguri, tigari, alimentatia, sanatatea mintala, violenta si SIDA.

Depistarea afectiunilor la timp ar putea preveni decesul

OMS pune accentul pe importanta preventiei si a tratamentului din timp a bolilor care ii afecteaza pe adolescenti.

Conform raportului, persoanele cu probleme de sanatate mintala au prezentat primele simptome de boala incepnad cu varsta de 14 ani.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: