OMS avertizeaza ca vaccinul impotriva variolei maimutei nu este o solutie miraculoasa

18/08/2022
OMS avertizeaza ca vaccinul impotriva variolei maimutei nu este o solutie miraculoasa

OMS avertizeaza ca vaccinul impotriva variolei maimutei nu este o solutie miraculoasa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-avertizeaza-ca-vaccinul-impotriva-variolei-maimutei-nu-este-o-solutie-miraculoasa/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat ca vaccinul impotriva variolei maimutei nu este un panaceu miraculos pentru sanatatea publica, dupa ce au fost raportate cazuri de imbolnavire post-vaccinala, transmite DPA.

“Stiam de la inceput ca acest vaccin nu va fi un glont de argint si ca nu se va ridica la nivelul tuturor asteptarilor care sunt plasate asupra sa”, a declarat Rosamund Lewis, expertul OMS in variola maimutei, citat si de Agerpres.

El a mai subliniat ca inca nu sunt disponibile studii randomizate controlate cu privire la acest vaccin si a precizat ca au existat raportari care sugerau ca vaccinul nu este 100% eficient – fie dupa expunerea la virus, fie ca masura preventiva.

In studiile randomizate controlate, participantii sunt impartiti in doua grupe si tratati diferit. Spre exemplu, participantii dintr-un grup primesc vaccinul, iar ceilalti primesc un placebo fara substanta activa. 

Conform lui Lewis, persoanele vaccinate trebuie sa astepte cel putin doua saptamani dupa cea de-a doua doza pentru ca vaccinul sa isi faca pe deplin efectul, mai scriu sursele citate.

Pana in prezent, OMS a primit raporturi cu privire la peste 35.000 de cazuri de variola maimutei, in 92 de tari.

Etichete: variola maimutei, vaccin variola maimutei, protectie vaccin variola maimutei, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: