OMS avertizeaza asupra unui posibil deficit de seringi in 2022

11/11/2021

OMS avertizeaza asupra unui posibil deficit de seringi in 2022

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-avertizeaza-asupra-unui-posibil-deficit-de-seringi-in-2022/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat ca in 2022 ar putea exista un deficit de seringi necesare pentru efectuarea vaccinurilor impotriva COVID-19, ceea ce ar putea avea o consecinta si asupra imunizarii de rutina, relateaza Reuters.

”Am putea avea o penurie globala de seringi pentru imunizare, ceea ce ar putea duce la probleme grave, cum ar fi incetinirea eforturilor de imunizare si probleme de securitate”, a declarat experta OMS Lisa Hedman, citata si de Agerpres, care a adaugat ca autoritatile nationale de sanatate ar trebui sa-si planifice din timp nevoile.

Un astfel de deficit ar putea duce la intarzieri in desfasurarea vaccinarilor de rutina, in special pentru copii, si a altor servicii de sanatate si totodata ar putea incuraja reutilizarea nesigura a seringilor si acelor, in special in tarile mai sarace, a mai precizat Hedman.

In jur de 6,8 miliarde de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate la nivel global, aproape dublu fata de numarul vaccinurilor de rutina, spune Hedman, in comparatie cu capacitatea totala de productie de aproximativ 6 miliarde de seringi de imunizare pe an.

Aceasta ar putea face ca lumea sa se confrunte anul urmator cu un deficit de pana la doua miliarde de seringi, daca nu vor fi reorientate mai multe fabrici catre producerea tipului potrivit de dispozitiv pentru vaccinuri, a spus Hedman.

”Daca alegem sa producem un alt tip de seringa sau sa crestem capacitatea pentru seringile specializate pentru imunizare, aceasta ar necesita timp si investitii”, a spus afirmat experta OMS.

Etichete: seringi, seringi pentru vaccinuri, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: